В знак на признателност – кооперацията в Царевец стана „Изгрев93-Ганчо Ламбев”

#
16 Aug 2021 2941

На проведеното в събота общо събрание на земеделската кооперация „Изгрев93” едно от решенията е за промяна името на земеделското сдружение, потвърди за Актуално Свищов Красимир Колев, председател на кооперацията. Предложението е било направено от член-кооператор и е прието единодушно от присъстващите. Мотивите са - да се отдаде почит и признателност на починалия в края на ноември, председател на кооперацията, за развитието на селото и кооперацията. Така вече кооперацията ще се казва „Изгрев93-Ганчо Ламбев”. "Ганчо Ламбев е председател на кооперацията от нейното създаване и през тези години успя да запази основните й дейности. Неговите заслуги за развитието на спорта и културата в Царевец са безспорни", коментира още Красимир Колев.

Актуално Свищов припомня: Ганчо Ламбев почина внезапно на 24 ноември 2020 година и бе една от многото жертви на К-19. Ганчо Ламбев е роден през 1953 г. Средното си образование завършва през 1972 г. в ТМСС „Цанко Церковски“ в Павликени като машинен техник. През целия си живот живее в родното си село Царевец, община Свищов.
Ганчо Ламбев е три мандата общински съветник в Общински съвет – Свищов – 2003-2007 г.; 2007-2011 г. и 2011-2015 г. за него съгражадните му казват, че е толерантен, състрадателен и с изявена гражданска позиция.

Благотворителните инициативи и обществено-полезната дейност на Ламбев стартират още в 1991 г., когато става председател на земеделската кооперация в Царевец и оттогава оказва неимоверна помощ и подкрепа на кметството и общината.
Кооперацията, която ръководи, обработва над 23 000 дкa. земеделска земя с използване на най-модерни машини, съоръжения и технологии и осигурява заетост на над 100 човека. Това са част от мотивите, с които през юни 2018 година бе обявен за Почетен гражданин на Свищов.

Снимка: община Свищов

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.