В СУ „Д. Благоев“ прилагат модерен метод на дезинфекция

#
08 Jan 2021 295

СУ „Димитър Благоев“ предприе решителни действия за безупречна дезинфекция на сградата, осигурявайки сигурността и спокойствието на своите ученици и родителите им, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Мобилизираме всички средства, с които разполагаме, за да улесним и координираме процеса на обучение. Закупени са нови и модерни апарати за по-бърза, ефективна и надеждна дезинфекция, уточняват от учебното заведение.

На входа на училището е поставен самостоятелен биометричен терминал за контрол на достъпа, чрез детекция за повишена телесна температура.

Традиционните подходи за дезинфекция вече не са достатъчно ефективни. Безжичният апарат i-cover, с който е оборудвано училището е усъвършенстван генератор на студена мъгла, създаден да направи дезинфекцията на въздуха в стаите бърза, ефективна и задълбочена. Резервоарът е пълен с гама от екологични и безопасни дезинфектанти.

Семейството на i-mop почиства до 70% по-бързо от конвенционалното мокро почистване и до 30% по-бързо от конвенционалното автоматично почистване на подовите повърхности. Модулните аксесоари с цветно кодиране HACCP помагат да се предотврати кръстосано замърсяване в зоните за приготвяне на храна и критични за хигиената зони.

Автобусите са оборудвани с E-Spray - професионален пулверизатор, който използва принципа на електростатичната индукция за ефективно и равномерно разпределение на дезинфектантните разтвори по повърхностите.

Разтворът се разпръсква на много малки и леки капки, които достигат до всяка точка на зоната, която трябва да се третира и се утаяват ефективно. Чрез електростатичния заряд капките се привличат от целевата повърхност и докато лежат, те създават саниращо покритие.

Персоналът е обучен да работи с новите апарати и да извършва ежедневна и качествена дезинфекция на цялата сграда така, че учебният процес да протича сигурно и ефективно.

 

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.