Свищовски бизнесмени изграждат футболно игрище с изкуствена трева

#
23 Oct 2020 1252

Консорциум „Академика спорт”, обединяващ двама свищовски представители на местния бизнес, започнаха изграждането на футболно игрище с изкуствена трева, научи Актуално Свищов.
Начинанието става възможно след сключването на договор за партньорство между СА „Д. А. Ценов” и бизнесмените. Вече започнаха и строителните дейности по изпълнението на проекта. Преутройва се едно от съществуващите игрища на Спортния комплекс на Академията пред  покритата зала по лека атлетика. Теренът с изкуствена настилка ще е готов до месец.
„Академика спорт” е консорциум между Борислав Костадинов и Христо Цветанов, и двамата са членове на УС на ОФК Академик. Общата стойност на инвестицията, която двамата предвиждат да реализират, е на 80 хиляди лева.
 2220 квадратни метра ще е площта на игрището, което ще има размери 60 на 37 метра. Освен игрището ще бъде изградено и осветление, което ще гарантира ползването на терена и в късните часове. Предвижда се на терена да се провеждат официалните срещи на най-малките възпитаници на ДЮШ Академик.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.