Лора Сарандева: Следваща цел - да достигна най-високото ниво в хандбала и играя шампионска лига

#
05 Mar 2021 1029

 Лора Сарандева тренира хандбал от 6-годишна. На 16 години играе в националния отбор по хандбал с треньор Христо Коев. Избрана е за Спортист №1 на община Свищов за 2013 година, пише Академик Свищов . 

- От колко време се занимавате със спорт? 

- Започнах да тренирам хандбал от 6-годишна. Вече седемнадесет години се занимавам с този спорт, а последните пет години, го практикувам и професионално в Испанския клуб Гранойерс. 

- Помните ли първия си треньор и какво научихте от него?  

- Благодарение на първата ми треньорка Величка Плачкова, аз научих „а и б“ в хандбала, тя беше треньорът, който ме научи на най-важните неща в този спорт. Също така, не трябва да пропускам и моя баща Димитър Сарандев, на който дължа много, за да съм това, което съм в момента. След това моята кариера продължи в ХК.БЪКИ град Габрово, където продължих да се изграждам като състезател.  

- Най-големият успех за Вас до този момент?  

- Един от най-големите успехи в кариерата ми е класирането на полуфиналите на турнира на европейско ниво “Challenge Cup”. И друг незабравим успех за мен е спечелването на Междуконтиненталната купа в град Монтерей, Мексико с националния отбор на България.  

- Целите, които още не сте постигнали все още?  

- Моята цел беше да играя в чужбина и се случи. Следващата цел, която съм си поставила е да достигна най-високото ниво в хандбала и да играя шампионска лига някой ден.  

- Как се вижда Лора Сарандева след 10 години?  

- На този въпрос е трудно да се отговори. След 10 години ми се иска да съм постигнала целта си и да имам собствена школа за деца, за да може да помагам за развитието на децата и спорта хандбал.  

- Каква е Лора Сарандева извън спортната зала?  

- Лора Сарандева извън спортната зала е един обикновен човек, който иска да бъде сред семейството си и приятелите си, да обича и да бъде обичан. Да се наслаждава на всеки един миг от живота и да помага с каквото може. 

Алекс БОГОМИЛОВ 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.