Кандидат-премиер бе заченат непорочно

#
30 Jul 2021 226

ДОКАТО НЕ ХАРТИСА, НЯМА ДА СТИГНЕ!

Водещата политическа сила "Има такъв народ" зачена непорочно и роди без болка абсолютно невинен кандидат-премиер, пише https://www.segabg.com/.

Часове преди рождеството на непорочния премиер бяха разпространени фалшиви сигнали, уж че Такъвият народ ще роди някакъв друг малко по-порочен кандидат-премиер. Така ловците на компромати се разсеяха и в суматохата родилката се напъна и роди нещо наистина невиждано.

Най-новият и окончателен за днеска кандидат-премиер се ангажира пред президента да спази конституционните срокове, но не се ангажира със съставяне на кабинет, защото се страхувал да не се издигне много в очите на хората и да си развали кармата с приемане на почести.

Много наблюдатели, антрополози, журналисти и политически баби още не смеят да назоват по име кандидат-премиера, за да не го урочасат. В политическия жаргон навлезе като код да се показват хора набързо и за малко.

Други изобщо не си правят илюзии, че има действителен кандидат-премиер и окончателно се настроиха за нови избори.

Бойко Борисов например пак е бременен с очаквания да се върне на бял кон и си ходи по хълмове и долини да агитира неуморно, мобилизирайки всичките си психически, пиарски, партийни и силови ресурси.

***

Един политически акушер-гинеколог сподели пред нашия Фейк бюлетин, че новият кандидат-премиер наистина е чист от всеки грях, но едва ли ще изкара повече от седмица по високите етажи.

"Той няма никакъв имунитет, чист е като неопрашена момина сълза и няма да издържи в политическата пясъчна буря. И аз не искам да му казвам името, за да не се привързвам. Какво значение има Петър ли е, Иван ли е, Драган ли е, щом след седмица няма да го има?" - въздиша по някакви свои концепции експертът.

***

Обикновен човек от народа, който не бил гласувал, ама се интересува от политика, сподели, че на него пък му харесва да се сменят кандидат-премиерите и всеки път да е интересно.

"Ето че сега извадиха непорочно родена номинация, това е страхотно! - радва се обикновеният човек. - Какво ли има още да видим! Сигурно в един момент ще стигнат и до порно звезди или кой знае какви екзотики! Няма какво да си напрягам въображението, той животът предлага все по-развинтени фантазии под формата на кандидат-премиери, кандидат-кабинети и кандидат-патерици. И аз не мога да им запомня имената, че бързо се сменят, ама какво толкова! Имената не са важни, важното е да вървим напред. Само да не почнат да ги повтарят кандидатите с идеята, че бързо ги забравяме! Ако изкарат някой, дето вече е бил, веднага ще го позная, дори да не му знам името. Няма да ме излъжат толкова лесно, не съм някой Калитко!" - убеден е обикновеният човек.

На снимката: Подръж мандата, ако обичаш!

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.