Избори – обещания, лъжи и измами!

#
06 Jul 2021 190

Избори витаят отново над изстрадалата ни страна. Поредните лъжци пак тръгнаха да обикалят градове и села като месии – спасители на нацията ни. Слушаме обещания, обещания, които забравят веднага след изборния ден. Харчат милиони за рекламни материали убеждавайки ни да гласуваме за тях. Спомням си изборите след 9.ІХ.1944 година.

Аз гласувах за първи път през 1952-ра. Не бих желал да се впускам в подробности, но по-възрастните, като мен, си спомнят как се провеждаха – с музика, песни и хора. Но те останаха в историята. Съвсем пресни са спомените за изборите, които се провеждаха и провеждат през годините на нашата фалшива демокрация. И сега нашите политици, тръгнали из България, ни предлагат своите кандидати за депутати с поредните си лъжи и измами, харчат безразборно народни пари. Нека си спомним за миналите през тези години на демокрация избори. Настоящите и бивши политици, депутати и партии са едни и същи. Нима обещанията на Иван Костов, Филип Димитров, Доган, Симеон ІІ и на настоящите управляващи не са едни и същи. Нима Станишев е по-различен от тази политическа върхушка, нима той не прави чистка в своята партия отстранявайки неудобните. Жалко, че неговите привърженици му вярват.

Всички минали политици ръководиха и управляваха некадърно страната ни, която достигна до това ужасяващо ниво на стандарт на живота през тези 31 години, благодарение на тях. Защо плюят комунистите и най-вече Тодор Живков? Аз помня каква беше България преди 1944 година, помня как се лишавахме и строихме новата България, помня каква бе страната ни преди Демокрацията – богата, с умен, грамотен и здрав народ. Помня как, селата с къщи от плет и керпич, станаха цветущи селища от градски тип, а градовете ни модерни и благоустроени и нищо не остана от схлупените къщурки.

Защо никой от днешните вестници не напише за ония придобивки, които имахме? Защо никоя от днешните телевизии не отрази живота на онзи щастлив български народ, който раждаше здраво поколение? А гледаме предимно американски филми наситени с убийства, наркомания и порнография. Целта на нашите политици е народа да е гладен, неграмотен, непросветен. Знаят, че такъв народ лесно се управлява и манипулира, знаят че винаги могат да правят с него каквото искат. Днес, народът на България, нашите деца са много по-неграмотни от преди. Само една малка част, богатите, могат да си позволят да обучават децата си в чужбина. Не знам колко процента, но много от училищата в страната са затворени и се рушат. Но зная, че днешните майки не раждат и няма деца, които да огласяват тези светилища, няма я детската глъчка.

Нашите деца и внуци с чистите си души и звънливи гласчета огласят чуждите училища, с чужда реч. Срам и позор за всички политици, президенти, премиери, депутати, които не съумяха да задържат у нас младото поколение. С какви очи, с какво сърце излизат днес пред нас да ни убеждават да гласуваме? За какво да го правим – за лъжите им, за управлението им - изгодно само за тях? Знам, че болшинството българи няма да гласуват на 11 юли, но тези, които ще пуснат гласа си, призовавам да помислят за кого да го направят и дали си заслужава.

Бедни сме, много сме бедни, стотици, млади и стари, всеки ден умират от глад. Това правителство на диктатора Бойко Борисов, който преди 12 години дойде на власт с много обещания нищо не направи, а започна да краде поголовно. Парите от Европа потъваха в неговите шкафчета и гардероби, и в банките извън страната ни. През трупове минаваше, за да командва и краде заедно с тези, които му целуваха ръцете. Всички знаем той какво направи през тези 12 години на управление – недоизкарани магистрали, с които се гордее и нищо друго. А държавата е потънала в едно дълбоко тресавище, излизане от което няма, ако спечели и тези избори.

Бих искал да кажа на онези, които ще поемат властта след изборите – знайте, че народът ни е гладен и нищо не признава, защото знае, че е обречен и няма какво да губи. На 87 години съм, преживях глад и нищета, видях убийства, палежи при управлението на цар Борис III, преживях и най-страшната война, Втората световна. Но дойде краят й. След 9 септември 1944 г. ние, вашите дядовци, баби, вашите родители започнахме да строим нашата нова България, която за 45 години стана за пример и уважение в целия свят. След няколко дни ще гласуваме, не съм агитатор на никоя партия, но искам да ви кажа само това, гласувайте по съвест. От моят живот преминал през три епохи най-добър беше този през 45 години социализъм. Затова мислете за кого ще дадете гласа си, ако искате вашите деца и внуци да са образовани, да живеят в една богата и просперираща държава.

Помислете и гласувайте.

Капитан Константин Динков – Льони Свищов

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.