Ентусиасти дадоха нов облик на Караманово

#
14 Sep 2020 433

Повече от тридесет души се включиха в акцията за почистване и освежаване на Караманово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Сред ентусиастите бяха служители на кметството под ръководството на кмета Бисер Блажев, ученици и преподаватели от ОУ „Христо Ботев“ и служители на НЧ „Светлина“.
„В навечерието на първия учебен ден проведохме акция за почистване и  обновяване на родното място. Инициативата е част от националната кампания „Да изчистим България“. Всички участници се включиха с голям ентусиазъм и резултатите са налице“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова.
Районът около училището направо придоби нов облик – почистени от отпадъци са градинките  и зелените пространства, оградата е изцяло боядисана. Оградните пана на читалищния салон също са прясно боядисани. Участниците в акцията напълниха девет чувала с боклуци, а за освежаване на оградите са изразходвани 20 кутии с блажна боя.
„Убеден съм, че всеки, който се включи в почистването ще продължи да се грижи за чистота на района. Надявам се, че примерът ще се окаже заразителен и за останалите жители на населеното място. Поддържането и опазването на чиста природа е не само задължение, но и гаранция за по-добър живот“, заяви кметът на Караманово.
Ентусиастите са категорични, че инициативата за облагородяване на родното място и превръщането на Караманово в по-добро място за живеене ще се превърне в традиция, която ще се поддържа по няколко пъти през годината.

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.