Борисов оневини Младен Маринов за насилието и нападна Радев

#
18 Aug 2021 249

Бившият премиер Бойко Борисов, който беше изчезнал през последните дни от публичното пространство, се появи, за да защити ексвътрешният министър Младен Маринов за полицейското насилие, да нападне президентът Румен Радев и да обяви, че ГЕРБ ще спечели категорично следващите избори. Той говори пред журналисти във велинградското село Кръстава, където в края на миналата седмица изгоряха шест къщи, пише вестник сега.

"Полицейското насилие го коментирах още тогава. Недопустимо е и не трябва да се случва. Нужни са адекватни наказания не само за полицаите, но и за тези които ги нападаха. Защо само за едните? И другите майки са ги раждали. Като те замерват с павета и те палят, какво да правиш", коментира Борисов.

Бившият премиер обяви, че според него този запис не е крит, защото от НСО е бил предаден на Столичната полиция. Самият той обаче не го бил гледал. "Ако го бях гледал, щях лично да поискам да подам сигнал", допълни той.

В отговор на въпрос бившият премиер обяви, че министърът на вътрешните работи по това време Младен Маринов не е виновен, защото "е направил всичко правилно". Лидерът на ГЕРБ използва ситуацията и да нападне Румен Радев. Според Борисов, ако Маринов носи вина за полицейското насилие, то върховният главнокомандващ на армията Румен Радев, който е бил и командир на базата Граф Игнатиево и ръководител на ВВС, трябва да е виновен за падналия самолет в Черно море и за смъртта на офицера от Военна полиция, самоубил се на 19 юли. "Ами катастрофата с кугара, който се удари във фрегата? В единия случай Младен Маринов е виновен, а Румен Радев е невинен. Защо? Нека мерим с един аршин", коментира той.

При нови избори очаквам категорична подкрепа на ГЕРБ, Според него хората вече виждат, че останалите партии не само им се подиграват, но и поставят под риск здравето им. Борисов каза, че отвън сега страната изглежда отвратително и вместо да си остане лидер на Балканите България се е изпокарала с почти всичките си съседи. "Само ние не пратихме на Турция помощ за пожарите. Тежък провал във външната политика, икономиката, здравната политика, МВР, финансите, селското стопанство, другите не искам и да ги зная", каза Борисов.

Според него вторият кръг преговори при Румен Радев за безсмислени и хвърляне на прах в очите. Попитан, дали би подкрепил правителство с третия мандат при сегашния парламент, Борисов каза, че ще го направи, ако премиерът и министрите заслужават доверие и се предложи програма с "10-20 точки, които ГЕРБ подкрепя.

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.