Болницата отчита печалба за 2020 г., вестника на Общината загуба

#
23 Jul 2021 395

ОбС-Свищов, печално известен като гумения кметски печат на Хазарта, прие финансовите отчети на търговските дружества собственост на община Свищов, научи Актуално Свищов. Финансовите отчети вече са приети от икономическата комисия към кметския гумен печан.

МБАЛ „Д-р Димитър Павлович” ЕООД отчита печалба за 2020 година в размер на 19 хиляди лева. „Дунавско дело” ЕООД, отпечатващо едноименния общински вестник, реализира пък загуба от над 3 хиляди лева. Причина за печалния финансов резултат са несъбрани вземания от дружеството. Загуба реализира и „Център за управление на отпадъците” ЕООД, която е в размер на над 32 хиляди лева. Въпреки това шефките и на двете губещи общински дружества са освободени от отговорност, а финансовите им отчети са приети.  Печалба от 27 лева пък отчита „Медико-техническа лаборатория” ЕООД.

Окончателно отчетите на дружествата, които са собственост на Общината ще бъдат подпечатани на 29 юли, когато ще бъде голямото подпечатване на кметските мераци. Заседанието на ОбС-Свищов е от 14 часа и ще се проведе неприсъствено в платформата зуум.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.