Болни амбиции и вождизъм доведоха втори път Genjo Genjev!

03 Nov 2019 1048

В деня, в който след балотаж трябваше да помогнем на Genjo Genjev и компания да си намерят честно и безвредно за Свищов препитание, ще споделя със свищовлии някои мисли. Едни ще ги осмеят, други, вярвам, ще хванат нещичко полезно.
Че имаше натиск от управляващите, манипулации, фалшиви обещания, заплахи, извиване на ръце, имаше.. Има ги, защото Вие, дами и господа, гласуващи в Свищов, допускате в управлението такива хора. Но не това е фокусът сега. Главната причина това вредно управление да продължи е неспособността на т.нар. опозиция да сформира единен политически субект. Срещу Genjo Genjev излязоха не един, не двама, а цели шест претендента за кметския пост. Безумие.. Защо се случи това? Моят отговор е следният: Болни амбиции, вождизъм, поставяне на личните над общите цели. Да се споменават имена е ненужно, знаем се. Не съумяхте да се съберете. Други неща са Ви по-важни, не Ви е мил толкова Свищов. Значи не ставате за тази цел. Вярвам вече сте го разбрали. Ходихте да агитирате едни и същи хора по села и градски квартали. И хората се чудеха какво, аджеба, имате да делите, та не се обединявате. И хората Ви възприемаха като малки и без шанс да се преборите. И разпознаваха вождистките Ви стремежи. Дори да бяха недоволни от ставащото в общината, хората не Ви припознаха като надеждна и силна алтернатива. Ходихте последния месец преди изборите да агитирате. Ами това си е чиста проба лицемерие. Значи през другото време проблемите, страховете и надеждите на хората не Ви интересуваха, но точно преди изборите нещо се промени? Не, хората не се хващат на тия евтини номера. Така успешна кампания не се прави. Кампанията трябва да започне от днес и да продължи през всичките следващи 4 години. И трябва да стигнете до последния човек в тази община. Лично да разговаряте с всеки. Да говорите за гнилото, което са си избрали, и да предлагате изход, да разпалвате надежда. Може и да не повярват достатъчно хора. Няма да е лесно да се върви срещу зависимите медии, административния ресурс и гнусния морал на т.нар. управляващи. Но друг почтен път няма. Мое мнение, разбира се..
И още нещо: Секретарят на общината, г-жа Любомира Петрова, припомни нормативното изискване за премахване на агитационните материали в едноседмичен срок след деня на изборите. Този срок изтича днес. Не виждам напъни някой да почисти след себе си. А се чисти нещо мръсно, нали? Точно така – с лепенето на плакати само цапате, а после не почиствате. Надявам се на санкции за всички, които в срок не са премахнали своите агитационни материали. Надявам се. Има по-интелигентни начини за комуникиране. Въвеждането им е въпрос на интелигентно управление. Нещо, което не видяхме и на тези избори в Свищов. Плакати се лепяха навсякъде. А това не е разрешено. Позволено е само на определени за целта места. Видяхте ли г-н Genjo Genjev да се съобрази с това правило? Не, нали.. Е, как другите участници да спазват правилата, като виждат, че рибата е вмирисана откъм главата..
Радослав ЙОРДАНОВ

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.