Академик води посланика на Нидерландия в Свищов

#
22 Aug 2021 465

Посланикът на Кралство Нидерландия идва в Свищов, благодарение на проект, разработен от ОФК Академик и реализиран съвместно с организация от страната на лалетата, съобщи Академик Свищов. Негово превъзходителство Юриен ван дер Хорст ще бъде в града на Щастливеца на 8 и 9 септември, когато ще се осъществи начинанието на клуба. Програмата на дипломата включва и срещи с ректора на Академията и кмета на Общината.

„За нас като футболен клуб е изключителна чест, че намираме подкрепа в една от основните ни цели – популяризиране на масовия спорт от Посолството на Нидерландия в България. Академик малко повече от година работи с холандската методика Корвър. В тази връзка направихме един съвместен проект, който ще се реализира от 7 до 9 септември на игрищата на ОФК Академик и СА „Димитър А. Ценов”. В два от дните ръководителя на Корвър – Холандия, известен треньор Райнел Вьордингс ще допълва знанията на треньорите на ДЮШ Академик и ще работи с децата”, съобщи Христо Цветанов, председател на УС на ОФК Академик.

В третия ден е предвиден детски футболен турнир – участие в него към момента са потвърдили отбори от Белене, Никопол, Левски, Полски Тръмбеш, Павликени, Царевец, Севлиево и Свищов. Спортната проява ще бъде открита на 9 септември от Н. Пр. Юриен ван дер Хорст, а посещението му ще започне ден преди това.

„Посолствота на Кралство Нидерландия има практика да обръщат внимание на социалния елемент, на интеграцията на малцинствените групи. Това е и причина да подкрепят начинанието на Академик. Смятам, че използването на модерни методики за работа с деца от 4-5 до 14-годишна възраст са изключително важни за развитието на младите таланти. Това, което може да предоставим ние като футболен клуб би помогнало за израстването и спортно-техническото развитие на бъдещите футболисти на Академик”, коментира Христо Цветанов, президент на клуба. Той изрази удовлетвореност, че посолството на Кралство Нидерландия е отворено и готово да подкрепи и други проекти на Академик, насочени към развитието на футбола.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.